BEHANDELINGEN – Infusietherapieën
BELANGRIJKE INFORMATIE VOORAF
HME Orthokliniek hanteert verscherpte acceptatiecriteria alvorens patiënten deze therapieën te bieden. Denk hierbij aan acceptatienormen en risicoclassificatie, historie van overgevoeligheidsreacties, controle door bloed- en urineonderzoek en cardiologische toetsing. Daarnaast is het in soms noodzakelijk overleg te plegen met huisarts en/of medisch specialist. Tot slot hanteren wij voor deze behandelingen een uitgebreid informed consent om patiënten goed voor te lichten over de verwachtingen over de behandelingen, de ervaringen van andere patienten, risico’s en kosten. Wilt u meer weten dan kunt u contact met ons opnemen, zie hiervoor de contact mogelijkheden in de rechterzijde van de navigatie.
HME Orthokliniek is ook gespecialiseerd in diverse infusietherapieën. Wij hebben veel geïnvesteerd in protocollen om de patiëntveiligheid te borgen en een infrastructuur te bieden waarin onder gecontroleerde omstandigheden de infusietherapie kan worden toegepast. Infusietherapie is een meer intensieve behandelingen en wordt veelal kortdurend ingezet om de behandeldoelen te realiseren.
Wij passen bij deze vorm van infusietherapie diverse protocollen toe ter ondersteuning van de onderliggende oorzaak. Denk bijvoorbeeld aan ontgifting, energie, ondersteuning immuunsysteem, bij pijnklachten.
Daarnaast gebruiken wij deze therapie bij patienten die hun vitaliteit willen ondersteunen. Denk aan patienten die intensief sporten, stressvol bestaan hebben of een intensieve levensstijl hebben.
II. Ozontherapie: Ozon ontstaat uit zuurstof onder invloed van zonlicht en elektrische ontladingen zoals bij onweer. Als ozon echter in kleine hoeveelheden direct in de bloedbaan wordt gebracht, blijkt deze stof juist tal van zeer gunstige eigenschappen te bezitten. Zo heeft ozon echter een sterk desinfecterende werking: het doodt bacteriën, schimmels en virussen en bestrijdt infecties. Daarnaast verbetert het in sterke mate de bloedcirculatie.
Sinds april 2019 passen wij ook de zogenoemde High Dose Ozontherapie toe. Deze wordt ook wel de 10-pass strategie van dr. Lahodny genoemd.
III. Chelatietherapie en detox van zware metalen
Chelatietherapie geschiedt door regelmatige infusen met o.a. EDTA (ethyleen-diamine-tetra-azijnzuur), een aminozuur dat de schadelijke moleculen bindt en via de nieren uitscheidt.
Door het EDTA of DMPS worden zware metalen zoals lood, cadmium en kwik gebonden en uit het bloed verwijderd. Zware metalen kunnen schadelijk zijn voor allerlei biochemische processen in het lichaam, zij kunnen enzymen blokkeren en zogenaamde vrije radicalenreacties teweeg brengen.
Tevens wordt door EDTA calcium gebonden, waarvan bekend is dat het samen met cholesterol verantwoordelijk is voor vernauwing in de bloedvaten; men spreekt van aderverkalking. Men denkt dat het EDTA ook de schadelijke invloeden op de vaatwand kan verminderen en daardoor effect lijkt te hebben bij hart en vaatziekten.
Chelatietherapie kan samen met goede voeding, supplementen en leefregels vermindering van klachten geven, daling van het (slechte) cholesterol en gezonde verlaging van de bloeddruk. Artsen die chelatietherapie toepassen zijn meestal opgeleid in Amerika door de ACAM (American College of Advanced Medicine).